run, read ..and bake!
Blog > Komentarze do wpisu
babeczki z m±ki jaglanej

1 kubek m±ki jaglanej 

1 banan dojrzały 

1 jajko + 1/3 kubka oleju + 1/3 kubka wody 

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia bezgl. i bez fosforanów 

1/2 łyżeczki imbiru w proszku

Banan rozgnie¶ć. Wymieszać z m±ka, proszkiem i imbirem. Jajko wbić do kubka, dolać olej i  wody  kubka. Wymieszać i dodać do banana z m±k±. Wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję jogurtu (bardziej lej±ce niż gęste ale nie płynne jak woda). Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. 

S± odrobine kruchę ale nie przesadnie. Smacznego! 

bez glutenu / bez cukru 

20170812_192015

sobota, 12 sierpnia 2017, aga.the.script

Polecane wpisy

  • babeczki z dyni± bezglutenowe i wegańskie

    150g puree z dyni (gęstego) 100g m±ki gryczanej Melvit 40g mielonego siemienia 60g m±ki z orzechów (u mnie po 30g m±ki z pestek dyni i z migdałów) ok. pół kubka

  • pierniczki zaparzane bezglutenowe

    I w ewentualnej opcji wegańskie je¶li mleko zast±pi się mlekiem ro¶linnym. Przepis z ksi±żki "¦więta bez pszenicy" (nieco zmidyfikowany):  100g m±ki grycza

  • piernik korzenny na miodzie bezglutenowy

    Lubię okres przed¶wi±teczny bo mogę wtedy piec i wymy¶lać różne przepisy i testować je na znajomych :-). Ten przepis pochodzi z ksi±żki Caroliny Fereiry "Moja k

TrackBack
TrackBack w tym blogu jest moderowany. TrackBack URL do wpisu: