run.., love, read ..and bake!
Blog > Komentarze do wpisu
babeczki z m±ki jaglanej

1 kubek m±ki jaglanej 

1 banan dojrzały 

1 jajko + 1/3 kubka oleju + 1/3 kubka wody 

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia bezgl. i bez fosforanów 

1/2 łyżeczki imbiru w proszku

Banan rozgnie¶ć. Wymieszać z m±ka, proszkiem i imbirem. Jajko wbić do kubka, dolać olej i  wody  kubka. Wymieszać i dodać do banana z m±k±. Wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję jogurtu (bardziej lej±ce niż gęste ale nie płynne jak woda). Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. 

S± odrobine kruchę ale nie przesadnie. Smacznego! 

bez glutenu / bez cukru 

20170812_192015

sobota, 12 sierpnia 2017, aga.the.script

Polecane wpisy

  • ciastka/batony a la proteinowe domowe

    Należę do wyznawców siły owsa ;-). Wprawdzie sama od dłuższego czasu używam wył±cznie bezglutenowego ale i tak uważam, że owies to ro¶lina, które daje energię i

  • super biszkopt z m±ki gryczanej

    Inaczej nie da się tego uj±ć :-).  To wersja ciasta, które już opisywałam na blogu. W tej jest bardzo równomierne i delikatne.  1/2 kubka dobrze zmiks

  • ciasteczka z mas± migdałow±

    Je¶li przygotowujecie w domu mleko migdałowe to być może często macie problem co zrobić z pozostało¶ciami po odci¶nięciu mleka. Osobi¶cie nieraz używam tej masy