run.., love, read ..and bake!
sobota, 12 sierpnia 2017
babeczki z mąki jaglanej

1 kubek mąki jaglanej 

1 banan dojrzały 

1 jajko + 1/3 kubka oleju + 1/3 kubka wody 

2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia bezgl. i bez fosforanów 

1/2 łyżeczki imbiru w proszku

Banan rozgnieść. Wymieszać z mąka, proszkiem i imbirem. Jajko wbić do kubka, dolać olej i  wody  kubka. Wymieszać i dodać do banana z mąką. Wymieszać. Ciasto ma mieć konsystencję jogurtu (bardziej lejące niż gęste ale nie płynne jak woda). Piec ok. 30 minut w 180 stopniach. 

Są odrobine kruchę ale nie przesadnie. Smacznego! 

bez glutenu / bez cukru 

20170812_192015

19:18, aga.the.script , bezglutenowe
Link Dodaj komentarz »